BARNEHOSPITALPROSJEKTET

Barnas Vel samarbeider med Childrens Hospital of City Murmansk som ligger i den russiske byen Murmansk. Vi hjelper sykehuset med blant annet driftstilskudd, støtte til medisiner, medisinsk utstyr og informasjonssystemer. Sykehuset er Nordvest Russlands største Barnehospital.

BARNEHOSPITALET I MURMANSK

Childrens Hospital of City Murmansk er det ledende barnehospitalet i Nordvest Russland, og behandler barn fra hele regionen. Behandlings-kapasiteten til sykehuset er enorm, de behandler 300 barn samtidig og over 10.000 barn årlig. Barnas Vel gir sykehuset driftstilskudd, støtte til medisiner, medisinsk utstyr og informasjonssystemer.
 
Sykehusledelsen, representert ved sjefslege Boris Denshikov, har skrikende behov moderne utstyr og medisiner.”
Den faglige kompetansen blant de sykehusansatte er meget høy. men dessverre er det medisinske utstyret foreldet og nedslitt. Det er et stort behov for mer moderne utstyr og medisiner som Barnas Vel gjør sykehuset i stand til å dekke. Den langsiktige relasjonen mellom Barnas vel og sykehuset er viktig, og de midler og hjelp som kommer fra Barnas Vel er med på å bedre de langsiktige humanitære forholdene. Barnehospitalet har over 450 ansatte, hvorav 100 er leger. Mange av dem har sine spesialfelt innenfor viktige medisinske områder som nevrologi, kreft og ryggmargstransplantasjoner.
 
MEDISINSK INFORMASJONSSYSTEM TIL BARNEHOSPITALET
Barnas vel overfører teknologi og kompetanse for medisinske informasjonssystemer til baranehospitalet i Murmansk.

Et større undervisningsprosjekt for å gi samtlige leger og avdelingssykepleiere ved Barnehospitalet kompetansen til bruk av de medisinske IKT-systemene blir også finansiert av Barnas Vel.

Dette vil bidra til å effektivisere behandlingen ved barnehospitalet i Murmansk ytterligere.
   
Untitled Document
sada
Ditt bidrag gir barn og unge fremtidsmuligheter og et verdig liv
Siste nytt
Nye prosjekter
(Oslo, 2008-04-08) Barnas Vel har nå inngått samarbeid med flere svært ressurssvake barnehjem i Romania og Tanzania i tillegg til der vi er fra før.
Brukte PC-er hjelper fattige
NRK: Den norske humanitære organisasjonen Fair henter utrangert datautstyr fra norske bedrifter og klargjør maskinene for et nytt liv i fattige land.
Russia shrinks
Russians are dying younger each year, having fewer children and resisting immigration. The result is a population freefall and a risk of economic ruin.
FN valgte norske Fair til IT-gjenvinning
digi.no: Norske Fair (Fair Allocation of Infotech Resources) har spesialisert seg på returavfall fra IKT-produkter til u-land.
Russian Orphans in Crisis
Russia has the largest infant and maternal mortality rates in all of Europe. Facts and Figures.

b1

Barnas Vel
post@barnasvel.no