FN valgte norske Fair til IT-gjenvinning

(digi.no 16.08.2006) En rekke selskaper verden over har spesialisert seg på returavfall fra IKT-produkter til u-land. Norske Fair (Fair Allocation of Infotech Resources) er blant disse, og ble etablert i 2002.

Gründer Knut Fosseide mener at hans selskap er det eneste som har etablert eget retursystem for ee-avfall (elektronisk avfall)

Når PC-ene til slutt må vrakes, har de utenlandske resirkuleringsselskaper som leverte dem, ikke noe lokalt apparat for å ta dem tilbake.

Dermed dumpes det hvert år flere tusen tonn med datamateriale som blir liggende på offentlige søppelhauger. Fosseide har selv vært vitne til at barn helt nede i 12–13 års alderen i en fortvilet fattigdom smelter bly fra datamaskinene og selger det videre for å skaffe levebrød.

Les mer på digi.no

Untitled Document
sada
Ditt bidrag gir barn og unge fremtidsmuligheter og et verdig liv
Siste nytt
Nye prosjekter
(Oslo, 2008-04-08) Barnas Vel har nå inngått samarbeid med flere svært ressurssvake barnehjem i Romania og Tanzania i tillegg til der vi er fra før.
Brukte PC-er hjelper fattige
NRK: Den norske humanitære organisasjonen Fair henter utrangert datautstyr fra norske bedrifter og klargjør maskinene for et nytt liv i fattige land.
Russia shrinks
Russians are dying younger each year, having fewer children and resisting immigration. The result is a population freefall and a risk of economic ruin.
FN valgte norske Fair til IT-gjenvinning
digi.no: Norske Fair (Fair Allocation of Infotech Resources) har spesialisert seg på returavfall fra IKT-produkter til u-land.
Russian Orphans in Crisis
Russia has the largest infant and maternal mortality rates in all of Europe. Facts and Figures.

b1

Barnas Vel
post@barnasvel.no