SKOLEUTVIKLING I ERITREA
Barnas Vel bidrar med en avgjørende del av finansieringen av Norges største IKT-prosjekt i den tredje verden. I samarbeid med hjelpe-organisasjonen FAIR får titalls tusen skoleelever i Afrikas fattigste land, Eritrea, muligheten til å benytte IKT i undervisningen.
Den NORAD støttede organisasjonen FAIR gjenbruker utrangert IKT-utstyr donert fra institusjoner og næringsliv. Organisasjonen innehar en unik kompetanse og har en rekke velykkede prosjekter å vise til på skoler og institusjoner i den tredje verden.
I det omfattende utplasseringsprosjektet vi finansierer sammen med NORAD doneres over 1000 datamaskiner med utdanningsprogramvare samt undervisning til flere titalls store offentlige ungdoms- og videregående skoler i Eritrea.  
 

Dette gir flere titalls tusen skolebarn i Eritrea direkte tilgang til moderne informasjonsteknologi. Prosjektet sikrer også at jenter ved skolene får lik tilgang til datautstyret som gutter.

 

Untitled Document
sada
Ditt bidrag gir barn og unge fremtidsmuligheter og et verdig liv
Siste nytt
Nye prosjekter
(Oslo, 2008-04-08) Barnas Vel har nå inngått samarbeid med flere svært ressurssvake barnehjem i Romania og Tanzania i tillegg til der vi er fra før.
Brukte PC-er hjelper fattige
NRK: Den norske humanitære organisasjonen Fair henter utrangert datautstyr fra norske bedrifter og klargjør maskinene for et nytt liv i fattige land.
Russia shrinks
Russians are dying younger each year, having fewer children and resisting immigration. The result is a population freefall and a risk of economic ruin.
FN valgte norske Fair til IT-gjenvinning
digi.no: Norske Fair (Fair Allocation of Infotech Resources) har spesialisert seg på returavfall fra IKT-produkter til u-land.
Russian Orphans in Crisis
Russia has the largest infant and maternal mortality rates in all of Europe. Facts and Figures.

b1

Barnas Vel
post@barnasvel.no